Γλυκός πειρασμός από τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα - Λαχταριστή grande τούρτα με μους σοκολάτας...
Ξεχωριστές γαστρονομικές προτάσεις από τον αγαπημένο σεφ που μας βάζουν για τα καλά στην κουζίνα!
ΥΛΙΚΑ:
Για την βάση:
Αμύγδαλα τριμμένα - 50 γρ.
Αλεύρι για κάθε χρήση - 100 γρ.
Βούτυρο - 80 γρ.
Καστανή ζάχαρη - 80 γρ.
Αντικολλητικό χαρτί
Για την μους σοκολάτας:
Κουβερτούρα - 400 γρ.
Κρέμα γάλακτος - 750 ml
Λικέρ καφέ ή ρούμι - 50 ml
Γλυκόζη - 3 κουτ. σούπας
Για την επικάλυψη:
Φύλλα ζελατίνης των 2 γρ. το κάθε ένα - 5
Ζάχαρη - 200 γρ.
Νερό - 100 ml
Κακάο ΜΠΑΧΑΡ - 70 γρ.
Κρέμα γάλακτος - 70 ml
Κουβερτούρα - 50 γρ.
Σοκολατένια τρούφα για την διακόσμηση - 100 γρ.
Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την βάση:
Κόψτε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και βάλτε το σε ένα μπολ με το αλεύρι, τα αμύγδαλα και την ζάχαρη. Δουλέψτε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Αδειάστε σε ένα ταψί επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 180ο C για 20 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.
Για την μους σοκολάτας:
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί. Προσθέστε στην κουβερτούρα το λικέρ και την γλυκόζη και μετά την σαντιγί και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.
Για την επικάλυψη:
Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό. Βάλτε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό, την κρέμα γάλακτος, το κακάο και την κουβερτούρα. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάστε από την φωτιά και ρίξτε την ζελατίνη, ανακατέψτε και αφήστε το γλάσο να κρυώσει.
Βάλτε το τραγανό μείγμα σαν βάση σε ένα τσέρκι, αδειάστε την μους σοκολάτας και στρώστε την επιφάνεια. Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο να δέσει και μετά καλύψτε με το γλάσο. Γαρνίρετε με την σοκολατένια τρούφα.
WHO IS WHO
Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.
Τον Φεβρουάριο του 2010 ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και εκδόσεις. Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr