Φτιάξτε το πιο απολαυστικό παγωτό παστέλι με 3 μόλις υλικά!
Ένα παγωτό που θα το λατρέψετε!
Υλικά (για 1 κιλό)
250 γρ. παστέλι αμυγδάλου σκληρό
500 γρ. κρέμα γάλακτος
γύρω στα 35% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: 4 - 5 ώρες
Ευχαριστούμε θερμά την kathimerini.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Διαδικασία
Θρυμματίζουμε τα παστέλια σε δόσεις στο μούλτι, χωρίς να τα αφήσουμε να γίνουν σκόνη καθώς θα πρέπει να «κρατάνε» στο δόντι.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα σπασμένα παστέλια και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για 4 - 5 ώρες.
Μυστικό: Προσέχουμε να μην χτυπηθεί πολύ η κρέμα γάλακτος γιατί θα κόψει.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr