Υπέροχη σαλάτα με ρεβίθια και κεράσια από τον Άκη Πετρετζίκη

Εύκολη επιλογή.

Υλικά:

  • 100 γρ. ρεβίθια
  • 150 γρ. σιτάρι
  • 4 λίτρα νερό
  • 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 300 γρ. φρέσκα κεράσια

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • φύλλα μέντας 
 
Μέθοδος εκτέλεσης: Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε ένα μπολ με νερό να τα καλύπτει. Σε ένα δεύτερο μπολ μουλιάζουμε το σιτάρι με νερό να τo καλύπτει. Σουρώνουμε το σιτάρι και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό να βράσει σε μέτρια - δυνατή φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ να κρυώσει. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε άλλα 2 λίτρα νερό να βράσουν και βράζουμε τα ρεβύθια για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και βάζουμε στο μπολ με το σιτάρι. Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι στο μπολ. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι από τη φλούδα τους, κόβουμε τη σάρκα του σε φιλέτα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και κόβουμε τα κεράσια στη μέση. Τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός την κρέμα βαλσάμικο και το ελαιόλαδο. Αδειάζουμε τη σάλτσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φύλλα μέντας.
 
 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr