Ο Άκης Πετρετζίκης σε μια εκπληκτική συνταγή: Φτιάχνει νοστιμότατο ψαρονέφρι με κους κους

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δημιουργεί μια απίστευτη συνταγή!

Συστατικά
Για το κους κους

2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κουρκουμά
350 γρ. νερό
1 κύβο κοτόπουλο
200 γρ. κους κους
πιπέρι
Για το ψαρονέφρι

60 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπερι
1 ψαρονέφρι 400 γρ.
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
4 κλ. θυμάρι, φρέσκο
50 γρ. λευκό κρασί
100 γρ. νερό
2 κ.σ. κάππαρη
Για το σερβίρισμα

10 ντοματίνια
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.
 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κους κους

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο με τον κουρκουμά.
Προσθέτουμε το νερό και τον κύβο, και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Με το που πάρει βράση ρίχνουμε το κους κους στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να απορροφήσει το κους κους όλο το νερό για περίπου 3-5 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για το ψαρονέφρι

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσει.
Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά
Προσθέτουμε το νερό και καπακώνουμε. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ψαρονέφρι.
Αφαιρούμε το καπάκι και μεταφέρουμε το ψαρονέφρι σε ένα πιάτο.
Δυναμώνουμε τη φωτιά
Αφήνουμε το ζουμί στο τηγάνι για 3-4 λεπτά να βράσει, να μειωθεί ο όγκος του και να γίνει μια σάλτσα.
Αφαιρούμε τα κλαδάκια του θυμαριού και προσθέτουμε την κάππαρη.
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με το κους κους, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr