Η καλύτερη σπιτική συνταγή για πατατομπιφτέκια με τυρί και αρακά
Νόστιμα μπιφτεκάκια από πατάτα στο φούρνο που θα αρέσουν σε όλη την οικογένεια.
Δοκιμάστε να τα συνοδεύσετε με γιαούρτι και μια πλούσια σαλάτα.
Υλικά (για 4 άτομα)
3 πατάτες μεγάλες
1 καρότο
150 γραμμάρια αρακά, μαγειρεμένο
150 γραμμάρια ρεγκάτο ή γραβιέρα ή μείγμα τυριών, τριμμένο
1/2 κρεμμύδι, πολτοποιημένο
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά, τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ευχαριστούμε θερμά το tsemperlidou.gr και το arttable.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πατάτες και το καρότο. Τα βάζουμε να βράσουν μαζί για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ τον βρασμένο αρακά, το τυρί, τα αυγά, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε μικρά μπιφτέκια.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr