Δημοσκόπηση Pulse για τον ΣΚΑΙ: Με 11 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

6 στους 10 θέλουν εκλογές...

Διψήφια παραμένει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Έτσι στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% και το ΚΚΕ με 5,5%. Πιο κοντά στην είσοδό τους στη Βουλή και στο όριο του 3% εμφανίζονται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 2,5% και η Ένωση Κεντρώων 2%. Στο 1,5% καταγράφεται η Πλεύση Ελευθερίας και στο 1% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Λαϊκή Ενότητα και η Δημιουργία Ξανά.

Στο 11% εμφανίζονται οι αναποφάσιστοι. Σύμφωνα με την έρευνα, το 27% των αναποφάσιστων έχει ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ, το 7% Νέα Δημοκρατία, από 5% Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, από 3% Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ και 2% Χρυσή Αυγή.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 32,5%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, Χρυσή Αυγή 8%, Κίνημα Αλλαγής 7%, ΚΚΕ 6%.

Αμεσα οι εκλογές

Επιπλέον, το 36% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι εθνικές εκλογές πρέπει να διενεργηθούν άμεσα, δηλαδή πριν από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Συντριπτικό είναι, τέλος, το ποσοστό (88%) εκείνων που πιστεύουν ότι οι φόροι χρειάζεται να μειωθούν, ενώ το 39% θεωρεί ότι ο καταλληλότερος για μία ουσιαστική μείωση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 23% που θεωρεί κατάλληλο τον κ. Τσίπρα.

*H δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΪ, διενεργήθηκε με τη χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, το χρονικό διάστημα από 24 έως 26 Φεβρουαρίου, επί πανελλαδικού δείγματος 1.323 ατόμων με δικαίωμα ψήφου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ