Made in Greece ο «Βελουϊτίνος»: Ελιές & ελαιόλαδο βιολογικής γεωργίας από τη γη της Θάσου
Από το 2001 ο Ευάγγελος Καλτσάς έχει αφιερωθεί στην παραγωγή προϊόντων με βάση την ελιά που έχουν ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, υψηλή διατροφική αξία και τη λιγότερη δυνατή επεξεργασία.
Η αγάπη του για τη φύση, την οικολογία και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής τον οδήγησε στο να κάνει επάγγελμα μία ενασχόληση που έχει άμεση σχέση με το περιβάλλον και τη διατροφή.
Δεν άργησε λοιπόν να δημιουργήσει την επιχείρησή του, τον «Βελουϊτίνο» στο βορειότερο νησί του Αιγαίου, την καταπράσινη Θάσο. Ζώντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον πνιγμένο κυριολεκτικά στο πράσινο ήταν σχεδόν αδύνατο να μην επιδοθεί στις δυνατότητες της βιολογικής γεωργίας κι έτσι ξεκίνησε την καλλιέργεια Θασίτικης ελιά (Olea europea var. Θρούμπα Θάσου) αποκλειστικά με τις μεθόδους αυτού του είδους γεωργίας, χωρίς χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
Με όπλο του το μεράκι και την αγάπη για την ελληνική γη και τα αγαθά που απλόχερα προσφέρει, φροντίζει τα ελαιόδενδρα της Θασίτικης γης και παράγει επιτραπέζιες ελιές και ελαιόλαδο.Παράλληλα ασχολείται με την μεταποίηση και την τυποποίηση και άλλων ποικιλιών ελιάς.
Οι επιτραπέζιες ελιές του Βελουϊτίνου, άγουρες πράσινες και ώριμες μαύρες, προέρχονται από 4 διαφορετικές ποικιλίες βιολογικής γεωργίας ή ολοκληρωμένης διαχείρισης, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έχουν υποστεί ήπια επεξεργασία και συσκευάζονται σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα ώστε να διατηρούν αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά τους, χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Σημαντική καινοτομία του Βελουϊτίνου αποτελεί η παραγωγή ελιάς θρούμπας Θάσου με ελάχιστο αλάτι, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr