Άκης Πετρετζίκης: Μας φτιάχνει ένα πεντανόστιμο φαγητό - Χοιρινές μπριζόλες με γλυκοπατάτες και αχλάδια
Ο Άκης μας ετοιμάζει τον τέλειο συνδυασμό!
Συστατικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για το ταψί
600 γρ. χοιρινές μπριζόλες (περίπου 4)
1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο
1 κ.σ. δυόσμο, αποξηραμένο
1 κ.σ. εστραγκόν, αποξηραμένο
2 αχλάδια, πλυμένα (όχι καθαρισμένα), κομμένα στα 4
5 σκ. σκόρδο, ολόκληρες
1 γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 1 εκ.
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
- Αλείφουμε ένα ταψί 30x40 εκ. με ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Tip
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή μας 1-2 πατάτες ή να αντικαταστήσουμε τις γλυκοπατάτες με αυτές.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr