Βίντεο: Ο Άκης Πετρετζίκης σε μια συνταγή για ποδαράκια - κοπανάκια κοτόπουλου πανέ - Μαγικά τα πανάρει 

Υπέροχα, ζουμερά και πεντανόστιμα!

Συστατικά

8 κοπανάκια
800 γρ. ξινόγαλο
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
100 γρ. δημητριακά, τριμμένα
πιπέρι
αλάτι
1 λίτρο ηλιέλαιο

Για το σερβίρισμα

πατάτες τηγανητές

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε τα κοπανάκια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ξινόγαλο, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να μαριναριστούν. Ιδανικά πρέπει η μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το θυμάρι, τη ρίγανη, το κορν φλάουρ, τα δημητριακά, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε μέσα στην ξερή μαρινάδα τα κοπανάκια και περνάμε άλλη μια φορά από το ξινόγαλο και τη μαρινάδα.
Τηγανίζουμε για 15-20 για να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά και να ψηθούν καλά μέχρι μέσα.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr