Φρέσκο ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί, λιαστές ντομάτες και μελιτζάνες από τον Βαγγέλη Δρίσκα!

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ξεφλουδίζετε και ξεσποριάζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Βάζετε στο πολυμίξερ  κουταλιές από τις ντομάτες, το κατσικίσιο τυρί, τις λιαστές ντομάτες, 5-6 κουταλιές τριμμένο πεκορίνο και ένα κουταλάκι βασιλικό. Πολτοποιείτε το μείγμα και προσθέτετε λίγο αλάτι αν χρειάζεται.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ξεφλουδίζετε και ξεσποριάζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Βάζετε στο πολυμίξερ  κουταλιές από τις ντομάτες, το κατσικίσιο τυρί, τις λιαστές ντομάτες, 5-6 κουταλιές τριμμένο πεκορίνο και ένα κουταλάκι βασιλικό. Πολτοποιείτε το μείγμα και προσθέτετε λίγο αλάτι αν χρειάζεται.



Ανοίγετε την ζύμη σε λεπτά φύλλα, και με ένα κουπ πατ κόβετε δίσκους με διάμετρο 4 εκατοστά περίπου
Βάζετε ένα κουταλάκι γέμιση, αλείφετε γύρω γύρω με νερό, σκεπάζετε με ένα δίσκο ζύμης και πατάτε με τα δάκτυλα για να κολλήσουν οι άκρες της ζύμης. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση. Βάζετε τα ραβιόλι σε αντικολλητικό χαρτί, προσέχοντας να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
   
Κόβετε την μελιτζάνα σε φέτες και στη συνέχεια σε λεπτές λωρίδες. Σοτάρετε με το σκόρδο και ¼ του φλιτζανιού σε δυνατή φωτιά, αλατίζετε και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον βασιλικό. Αφήνετε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
   
Βράζετε αρκετό νερό με λίγο αλάτι και βράζετε τα ραβιόλι για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Τα βγάζετε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζετε και τα βάζετε στα πιάτα.
   
Μοιράζετε τη σάλτσα και σερβίρετε με τριμμένο πεκορίνο ή με φλούδες που μπορείτε να τις κάνετε με το εργαλείο που ξεφλουδίζετε τα λαχανικά

     Υλικά για 4 άτομα    

    400 γραμ. ζύμη για ζυμαρικά
    1 φλιτζάνι τριμμένο κατσικίσιο τυρί
    4 λιαστές ντομάτες
    2 ώριμες ντομάτες
    1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα
    1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
    1 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός
    100 γραμ. πεκορίνο
    ελαιόλαδο
    αλάτι, πιπέρι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr