Πεντανόστιμη παιδική σούπα λαχανικών από τον Άκη Πετρετζίκη

Υπέροχη συνταγή!

Συστατικά

  • 4 καρότα
  • 3 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, +έξτρα για το σερβίρισμα
  • πιπέρι
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 4-5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο +έξτρα για το σερβίρισμα
  • 4 ατομικά χωριάτικα καρβέλια
  • 8 ελιές, σε ροδέλες, για τα μάτια, για το σερβίρισμα
  • 4 ντοματίνια, για τη μύτη, για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τις πατάτες.
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 2-3 εκ. τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι και το μπρόκολο.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και το μπρόκολο.
  • Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνουμε πιπέρι, το νερό, τον κύβο λαχανικών, το θυμάρι ψιλοκομμένο και καπακώνουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
  • Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ (μπίμερ) μέχρι να ομογενοποιηθεί η σούπα και να γίνει βελουτέ.
  • Κόβουμε το πάνω μέρος του ψωμιού και αφαιρούμε την ψίχα μέσα από το καρβελάκι. Προσέχουμε ώστε να μην την αφαιρέσουμε όλη και να μην την τρυπήσουμε γιατί θα χυθεί η σούπα όταν τη σερβίρουμε μέσα στο καρβελάκι.
  • Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπ πατ 8 εκ. το καπάκι του ψωμιού ώστε να δημιουργήσουμε ένα μικρότερο κύκλο και κρατάμε το περισσευούμενο ψωμί για να φτιάξουμε τα αυτιά.
  • Με ένα μικρό μαχαιράκι κόβουμε το περισσευούμενο ψωμί ώστε να δημιουργήσουμε 2 οβάλ σχήματα για τα αυτιά.
  • Στηρίζουμε με 2 οδοντογλυφίδες τα αυτιά πάνω στο καπάκι. Προσθέτουμε τις ελιές σε ροδέλες για να δημιουργήσουμε τα μάτια και το ντοματίνι για τη μύτη.  
  • Σερβίρουμε τη σούπα μέσα στο καρβελάκι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με θυμάρι.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr