Ντίνα Νικολάου: Ταρτάκια με λουκάνικα, κολοκυθάκια και δυόσμο - Η λαχταριστή συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε

Ταρτάκια με φρέσκα κολοκυθάκια που παίρνουν ένταση από τα χωριάτικα λουκάνικα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κόκκινη πιπεριά που θα δώσει περισσότερο χρώμα και γεύση

ΥΛΙΚΑ

2 έτοιμα φύλλα ζύμης για τάρτες ή φύλλα κουρού
400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, ψιλοκομμένα
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κολοκύθια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
½ ματσάκια φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. γλυκού δυόσμο, ξερό
400 γρ. κασέρι, πικάντικο, τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρά 8 μικρές ταρτιέρες.

ΒΗΜΑ 2 Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά, το γάλα, και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνω και αφήνω το μείγμα στην άκρη.

ΒΗΜΑ 3 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα κολοκυθάκια και τα σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αδειάζω τα κολοκυθάκια σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά.

ΒΗΜΑ 4 Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα σοτάρω για 4-5 λεπτα μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρω και αυτά σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

ΒΗΜΑ 5 Ανοίγω το πρώτο φύλλο ζύμης στον πάγκο της κουζίνας και κόβω 4 κύκλους σε μέγεθος ανάλογο με τις θήκες που πρόκειται να μπουν. Μεταφέρω τα φύλλα ζύμης στις θήκες και τα πιέζω λίγο να κολλήσουν στις πτυχώσεις. Κόβω άλλους 4 δίσκους από το δεύτερο φύλλο ζύμης και τα τοποθετώ στις υπόλοιπες ταρτιέρες.

ΒΗΜΑ 6 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα λουκάνικα, τα κολοκυθάκια, τον δυόσμο και το κασέρι. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.

ΒΗΜΑ 7 Μοιράζω στα ταρτάκια τη γέμιση με τα λουκάνικα και με ένα μεγάλο κουτάλι, απογεμίζω με το μίγμα των αυγών.

ΒΗΜΑ 8 Ψήνω τα ταρτάκια για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

ΒΗΜΑ 9 Αφήνω τα ταρτάκια να γίνουν χλιαρά και σερβίρω.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr