Απολαυστικό παγωτό με ανθότυρο και μέλι από την Ντίνα Νικολάου - Θα γίνει το αγαπημένο σας καλοκαιρινό γλύκισμα

Δροσερό επιδόρπιο ή κέρασμα που θα δώσει μια γευστική τόνωση σε ολόκληρο τον οργανισμό, χάρη στα αγνά και ευεργετικά υλικά του. Δοκιμάστε το!

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ανθότυρο (ή μανούρι)
5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
300 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. μέλι αγνό
1-2 κουτ. σούπας κουαντρό
Γαρνίρισμα
μέλι, φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου ή τριμμένο καρύδι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Πρώτη μου δουλειά να χτυπήσω την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.

ΒΗΜΑ 2 Στο επόμενο βήμα χτυπώντας σε μια μικρότερη ταχύτητα προσθέτω το κουαντρό και το ανθότυρο. Αφού τα χτυπήσω αρκετά, ώστε να έχω ένα ομοιόμορφο μείγμα, τα βάζω στο ψυγείο για 30΄.

ΒΗΜΑ 3 Μόλις ο χρόνος περάσει, βγάζω το μείγμα μου από το ψυγείο, το ξαναχτυπώ και προσθέτω λίγο λίγο το μέλι. Αφού χτυπήσω καλά το παγωτό, το μεταφέρω στο δοχείο που θα παραμείνει για να παγώσει και το αφήνω 2,30΄ ώρες στον καταψύκτη.

ΒΗΜΑ 4 Αν αποφασίσω να χρησιμοποιήσω την παγωτομηχανή, ακολουθώ την ίδια διαδικασία μέχρι το ανακάτεμα με το μέλι και στη συνέχεια το βάζω στην παγωτομηχανή να πήξει καλά για 45΄-50΄.

ΒΗΜΑ 5 Σερβίρω το παγωτό μου σε όμορφα μπολ, το στολίζω με τα αρωματικά φυλλαράκια του δυόσμου ή το πασπαλίζω με τριμμένο καρύδι και ολοκληρώνω το γαρνίρισμα απλώνοντας λίγο μέλι στην κορυφή, γνωρίζοντας ότι αυτό θα κυλήσει κάνοντας μοναδικούς σχηματισμούς.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr