Ντίνα Νικολάου: Μηλόπιτα βουτύρου με σταφίδες & γλυκό κρασί – Συνταγή του «ονείρου» (φωτό)

Η τέλεια ισορροπία μεταξύ γλυκύτητας και φρεσκάδας 

Υλικά:

  • 50 γρ σταφίδες σουλτανίνες
  • 70 ml Σαμιώτικο γλυκό κρασί
  • 4 μήλα κόκκινα ξεφλουδισμένα, χωρίς πυρήνες (τα 2 κομμένα σε φέτες και τα 2 κομμένα σε κύβους)
  • 225 γρ βούτυρο LURPAK μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 225 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 αυγά
  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο.
  • Βουτυρώνω καλά μια φόρμα για κέικ, διαμέτρου 24 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα και την στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάζω τις σταφίδες σε ένα μπολ, ραντίζω με το  γλυκό κρασί  και τις αφήνω στην άκρη.
  • Βάζω το βούτυρο στον κάδο της κουζινομηχανής, προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτω σταδιακά τα αυγά, ενώ συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  • Βγάζω τον κάδο από την κουζινομηχανή και ρίχνω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τη κανέλα κοσκινίζοντάς τα απευθείας.
  • Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ και προσθέτω τους κύβους των μήλων και τις σταφίδες μαζί με το γλυκό κρασί.
  • Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα.
  • Ισιώνω καλά την επιφάνεια και στρώνω εκεί τις φέτες των μήλων.
  • Τα πασπαλίζω με την μαύρη ζάχαρη και ψήνω στο φούρνο για 60-75 λεπτά.
  • Δοκιμάζω με ένα σουβλί και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο.
  • Αφήνω το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρω και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Διαβάστε ακόμα: Ο Άκης Πετρετζίκης μας ξετρέλανε! - Γλυκό ποτηριού με μελομακάρονο – Εύκολο, γρήγορο & πεντανόστιμο

Διαβάστε ακόμα: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις -Ένα τέλειο & ελαφρύ επιδόρπιο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr