Η Ντίνα Νικολάoυ δημιουργεί: Καρυδόπιτα σοκολατένια - Ένα γλυκό... σκέτη κόλαση.

Κόψτε την καρυδόπιτα σε μικρές μπουκίτσες και σερβίρετέ την σε πιατέλα. Αποκλείεται να αρκεστούν σε ένα μόνο κομμάτι.

ΥΛΙΚΑ

  • Για την καρυδόπιτα

  • 2½ φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψυχα, χοντροτριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σφηνάκι ΜΕΤΑΧΑ
  • ⅓ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ⅓ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
  • βούτυρο και λίγο αλεύρι για το ταψί
  • Για το σιρόπι
  • 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κουτ. σούπας ΜΕΤΑΧΑ
  • 1 μπαστουνάκι κανέλα
  • χυμό από ½ λεμόνι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • ΒΗΜΑ 1Για την καρυδόπιτα: Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάω μέχρι να αφρατέψει. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω εναλλάξ, ένα ένα τα αυγά με τη ζάχαρη. Συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά και να αφρατέψει το μίγμα.
  • ΒΗΜΑ 2Βουτυρώνω και αλευρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • ΒΗΜΑ 3Αδειάζω το μίγμα του μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το σιμιγδάλι και την καρυδόψυχα και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ.
  • ΒΗΜΑ 4Προσθέτω το μπέικιν, το ΜΕΤΑΧΑ, το γαρύφαλο, την κανέλα, το μπαχάρι και το κακάο. Ανακατεύω απαλά μέχρι να ενωθούν πλήρως όλα τα υλικά.
  • ΒΗΜΑ 5Αδειάζω το μίγμα στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.
  • ΒΗΜΑ 6Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω την καρυδόπιτα να γίνει χλυαρή. Χαράζω με ένα μαχαίρι και ρίχνω το σιρόπι σοκολάτας ζεστό. Αφήνω την καρυδόπιτα να κρυώσει και σερβίρω με παγωτό.
  • ΒΗΜΑ 7Για το σιρόπι: Βάζω το νερό, τη ζάχαρη την κανέλα και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και βράζω για 6-8 λεπτά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρώ το ξύλο κανέλας και προσθέτω τη σοκολάτα και το ΜΕΤΑΧΑ. Ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr