Λαχταριστά μάφινς πατάτας με στήθος κοτόπουλου από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο - ότι πρέπει για απογευματινό σνακ
Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. στήθος κοτόπουλου
3 μεσαίες πατάτες
½ φλ. μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη
½ κόκκινη πιπεριά
½ κίτρινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
2 καρότα, ψιλοκομμένα
φυτικό λάδι
σχοινόπρασο, κομμένο, για γαρνίρισμα
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε το στήθος κοτόπουλου, το αφήνουμε να πάρει βράση και καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, για 15 λεπτά.
2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Κόβουμε το βρασμένο στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια.
3 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε φυτικό λάδι, ρίχνουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, σε υψηλή θερμοκρασία.
4 Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και καλύπτουμε με αυτές το εσωτερικό μια θήκης για μάφινς 6 θέσεων. Γεμίζουμε με τα λαχανικά, το κοτόπουλο και τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr