Άκης Πετρετζίκης: Ρολά ομελέτας, για ένα δυναμωτικό πρωινό - Έτοιμα σε μόλις λίγα λεπτά
Θα το λατρέψουν τα παιδιά σας...
- 5 αβγά, μέτρια
- 1 κ.σ. mirin
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, χαμηλή σε αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. τυρί κρέμα light
- 100 γρ. σπανάκι
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. καπνιστό σολομό
- ρόκα, φύλλα, για το σερβίρισμα
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αβγά, το μίριν, τη σάλτσα σόγιας και το πιπέρι με ένα σύρμα χειρός.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι 20 εκ. με το ελαιόλαδο και το μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος των αβγών στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να σφίξει η ομελέτα.
- Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο να φτιάχνουμε τις ομελέτες μας. Θα έχουμε σύνολο 3 ομελέτες.
- Στοιχίζουμε τις 3 ομελέτες τη μία δίπλα στην άλλη κολλητά ώστε να καλύπτει η μία ομελέτα μία μικρή επιφάνεια της άλλης.
- Με μία σπάτουλα απλώνουμε το τυρί κρέμα πάνω από τις ομελέτες. Καλύπτουμε με το σπανάκι, το σχοινόπρασο και τέλος τον σολομό.
- Τυλίγουμε σφιχτά σε ένα μεγάλο ρολό από τη μικρή πλευρά. Κόβουμε κάθετα την ομελέτα σε μικρά ρολάκια και σερβίρουμε με φύλλα ρόκας.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
TAGS
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr