Άκης Πετρετζίκης: Έτσι θα φτιάξουμε τραγανά τυροπιτάκια - μια γρήγορη συνταγή (βίντεο)
Θα τα λατρέψετε!
Συστατικά
300 γρ. φέτα
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. δυόσμο
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
120 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
400 ml ηλιέλαιο
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ρίγανη, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και κόβουμε από τη μεγάλη πλευρά λωρίδες περίπου 5 εκ.
- Βάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε διαγώνια.
- Ανακατεύουμε σε μια κούπα 20 γρ. αλεύρι με 1 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε για να δημιουργήσουμε μια κόλλα για τα φύλλα μας.
- Στο τελευταίο κομμάτι του φύλλου απλώνουμε την κόλλα, κλείνουμε το τυροπιτάκι και αφήνουμε στην άκρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα τυροπιτάκια.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με ηλιέλαιο.
- Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε δόσεις στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
- Εναλλακτικά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 15-20 λεπτά.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με δυόσμο.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr