Red velvet cupcakes από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Αφράτα & πεντανόστιμα - θα σας ξετρελάνουν

Θα χρειαστείτε περίπου 40 λεπτά για να τα φτιάξετε

ΥΛΙΚΑ

Για τα cupcakes:

2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. άγλυκο κακάο

1 κ.γ. μπέικιν σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

1 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο

2 φλ. ζάχαρη

4 αβγά

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. γάλα

28 γρ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο:

225 γρ. κρέμα τυριού, μαλακωμένη

1/4 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

450 γρ. ζάχαρη άχνη

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη μπέικιν σόδα το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, για 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

3 Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και χτυπάμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τη βανίλια.

4 Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.

5 Βάζουμε το μείγμα σε θήκες για cupcakes στρωμένες με χάρτινες θήκες (συνολικά 30), γεμίζοντάς τις κατά 2/3. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

6 Μεταφέρουμε τις θήκες πάνω σε μία σχάρα και αφήνουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα cupcakes από τις θήκες και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στις χάρτινες θήκες.

Για το γλάσο: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει αφράτο. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μέιγμα να γίνει λείο. Απλώνουμε γλάσο σε κάθε cupcake και σερβίρουμε.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr