Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μελιτζάνες στο φούρνο με φακές και μοτσαρέλα - υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο

Η κολοκύθα και τα φύλλα βασιλικού θα δώσουν έξτρα νοστιμιά

ΥΛΙΚΑ

2 μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος σε φέτες

3 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

140 γρ. φακές ψιλές, Agrino

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

300 γρ. κολοκύθα, μαγειρεμένη

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

λίγα φύλλα βασιλικού

125 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στον αέρα.

2 Λαδώνουμε και τις δύο πλευρές από κάθε φέτα μελιτζάνας με τις 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ένα ταψί.

3 Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, γυρνώντας τις μια φορά.

4 Βράζουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

5 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε την 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την κολοκύθα, την ντομάτα και 1/2 ποτήρι νερό.

6 Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τις φακές και το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.

7 Σε ένα ταψί απλώνουμε το μείγμα με τις φακές. Από πάνω απλώνουμε φέτες μελιτζάνας. Επαναλαμβάνουμε κλείνοντας με στρώμα από φέτες μελιτζάνας.

8 Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr