Ο Έκτορας Μποτρίνι δημιουργεί: Angel Cake χωρίς ζάχαρη με λεμόνι - Απολαύστε χωρίς τύψεις!

Εύκολο και γρήγορο που θα ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.. 

Υλικά

480 γρ. ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου

40 γρ. στέβια

150 γρ. αλεύρι

6 γρ. μπέκιν πάουντερ

Ζεστ από 1 λεμόνι

Για το γλάσο

Χυμό από ½ λεμόνι

40 γρ. ζάχαρη μαύρη

Ευχαριστούμε θερμά τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε ύστερα τη μισή στέβια. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν και την υπόλοιπη στέβια. Στο μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά το ασπράδι ανακατεύοντας απαλά να μη πέσει ο όγκος. Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση (χωρίς να έχουμε βουτυρώσει πριν) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν είναι ψημένο στη μέση. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε το γλασάρουμε αφού έχουμε ανακατέψει το χυμό λεμονιού μαζί με τη μαύρη ζάχαρη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr