Σε μία κατσαρόλα, τοποθετούμε τα 280 γρ. τριμμένου χαλβά μαζί με τα 200 γρ. φυτικής κρέμας. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ομογενοποιούμε μ’ ένα ραβδομπλέντερ. Ενσωματώνουμε την υπόλοιπη κρύα κρέμα και το σησαμέλαιο μέσα στο χτυπημένο μείγμα χαλβά και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ και αφρατεύουμε με το σύρμα.
Μοιράζουμε σε ποτήρια και αποθηκεύουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το καβουρδισμένο σουσάμι, το υπόλοιπο τρίμμα χαλβά και τη σάλτσα μέλι-λεμόνι
Για τη σάλτσα μέλι - λεμόνι
Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι. Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Όταν φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε στο σιρόπι το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.