Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο προσθέτουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε μέχρι το λουκάνικο να πάρει έντονο χρώμα, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρούμε το λουκάνικο σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το σκόρδο, το μπούκοβο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο για 1 λεπτό περίπου.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου στο μισό.
Προσθέτουμε το σπανάκι, τον ζωμό, τις φαρφάλες, το λουκάνικο που έχουμε σοτάρει και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά και να επικαλυφθούν από τη σάλτσα.
Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το πιπέρι, τη μισή μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
Tips:
*Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά όπως πιπεριές, ντοματίνια, baby ρόκα ή μυρωδικά όπως θυμάρι, ρίγανη ή δεντρολίβανο.
*Αν το λουκάνικο είναι φρέσκο, αφαιρούμε το περίβλημά του και το διαχειριζόμαστε με τον ίδιο τρόπο που θα διαχειριζόμασταν τον κιμά.
Who is who
Ο Γιάννης Λουκάκοςγεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.