Γιάννης Λουκάκος: Πατάτες φούρνου - Απλή και διαχρονική συνταγή

Υλικά και 6 μερίδες

ΥΛΙΚΑ
Για τις πατάτες φούρνου

  • 1.800 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • 20 γρ. θυμάρι
  • 15 γρ. δεντρολίβανο
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. μουστάρδα
  • 30 γρ. μέλι
  • 15 γρ. αλάτι
  • 400 γρ. νερό

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις πατάτες φούρνου
Σε ένα ταψί τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά οι πατάτες. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C βάζουμε τις πατάτες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 200°C, ξεσκεπάζουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr