Δημήτρης Σκαρμούτσος: Τούρτα με ανανά - Το πιο καλοκαιρινό γλυκό!

Θα τους εντυπωσιάσετε όλους με την απίστευτη γεύση της... 

ΥΛΙΚΑ

1 ανανάς φρέσκος

Για το παντεσπάνι

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αβγά μεγάλου μεγέθους ή 5 μικρά

½ κ.γ. αλάτι

1 βανίλια

150 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Βούτυρο για τη φόρμα

1 κρασοπότηρο κονιάκ

1 κρασοπότηρο χυμό ανανά

 

Για την κρέμα:

750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

60 γρ. ζάχαρη άχνη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΑΛΕΥΡΙ | ΑΥΓΟ | ΖΑΧΑΡΗ | ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ | ΦΡΟΥΤΑ

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ με το αλάτι και χτυπάμε μια σφιχτή μαρέγκα.
  Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη σιγά-σιγά μέχρι να έχω ένα ομοιογενές αφράτο μίγμα.
  Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα των αυγών ανακατεύοντας.
  Μοιράζουμε το μίγμα σε 3 φόρμες των 20 εκ. και τις βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για την κρέμα: Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με τη κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Τη τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για το στήσιμο της τούρτας: Κόβουμε τον ανανά σε ροδέλες αφαιρώντας το κεντρικό κοτσάνι και κόβουμε τον υπόλοιπο σε κομματάκια.
  Ραντίζουμε ένα παντεσπάνι με κονιάκ και χυμό ανανά με ένα πινέλο και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε στην επιφάνεια τα μισά κομμάτια του ανανά. Από πάνω ρίχνουμε το 1/3 από τη σαντιγί.
  Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, το ραντίζουμε επίσης με κονιάκ και χυμό ανανά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα κομμάτια ανανά και το 1/3 από τη σαντιγί.
  Βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι από πάνω, αφού το ραντίσουμε με κονιάκ. Χρησιμοποιούμε τη σαντιγί που απέμεινε για να καλύψουμε όλη την τούρτα και τα πλαϊνά τοιχώματα.

 

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr