Δημήτρης Σκαρμούτσος: Κεικ βουτύρου με γλάσο λεμονιού - Απίθανο και δροσιστικό!

Ευκολο και γρήγορο κεικ βουτύρου που θα σας κάνει να "γλείφετε" τα δάχτυλά σας!

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

μια πρέζα αλάτι

100 ml γάλα πλήρες

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

150 γρ. Lurpak Light βούτυρο ανάλατο σε αλουμινόφυλλο

185 γρ. ζάχαρη άχνη

3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα σκεύος για κέικ διαμέτρου 21 εκ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο, για 2-3 λεπτά.Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο, για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις, εναλλάσσοντας με το μείγμα γάλακτος, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μίγμα αλευριού.

Βάζουμε το μείγμα στο σκεύος και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή

Αφήνουμε στο ταψί για 10 λεπτά.

Για το γλάσο:

Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο.

Βάζουμε το κέικ σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το γλάσο.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr