Η Ντίνα Νικολάου προτείνει:Γιαουρτογλυκό δροσερό με ανανά
Γιαουρτογλυκό δροσερό, που μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον ανανά με άλλα φρούτα κομπόστα, όπως ροδάκινα ή αχλάδια ή ακόμα και φρέσκα φρούτα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου
Υλικά
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ 1ο Ντύνω με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ, αφήνοντας τις άκρες της μεμβράνης να εξέχουν αρκετά από τα τοιχώματα.
ΒΗΜΑ 2οΣε ένα μεγάλο μπολ βάζω το γιαούρτι και 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) από το χυμό από την κονσέρβα της κομπόστας. Τα χτυπάω με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο μείγμα. Αφήνω κατά μέρος.
ΒΗΜΑ3ο Στραγγίζω την κομπόστα από τον υπόλοιπο χυμό της. Αφήνω 3 ροδέλες ολόκληρες και ψιλοκόβω τις υπόλοιπες
ΒΗΜΑ 4ο Μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσω να κάψει. Στύβω καλά με τα χέρια τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνω στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν. Αδειάζω το γάλα στο μπολ με το χτυπημένο γιαούρτι, προσθέτω τον ψιλοκομμένο ανανά και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.
ΒΗΜΑ 5ο Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Βάζω τις ολόκληρες ροδέλες στην επιφάνεια του γλυκού, σκεπάζω με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν από τα τοιχώματα και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 4 - 5 ώρες μέχρι το γλυκό να σφίξει καλά.
Σερβίρισμα
Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, και αφαιρώ το γλυκό μαζί με τη μεμβράνη του μέσα από τη φόρμα. Το ξετυλίγω προσεκτικά, το κόβω σε φέτες και σερβίρω.
Who is Who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr