Δημήτρης Σκαρμούτσος: Εύκολα και γρήγορα, αλμυρά μάφιν με τυρί, ελιές, λιαστή ντομάτα και θυμάρι

Τα μάφιν δεν είναι μόνο γλυκά, αλλά και αλμυρά...και πεντανόστιμα!

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

120 γρ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες

120 γρ. λιαστή ντομάτα  ψιλοκομμένη

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

100 ml γάλα

50 γρ. ελαιόλαδο

3 αβγά

150 γρ. Arla mozzarella, τριμμένη

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

αλάτι, πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τις ελιές, την ντομάτα και τη mozzarella.
2. Χτυπάμε τα αβγά ελαφρά, προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν.
3. Λαδώνουμε τα φορμάκια για μάφιν και προσθέτουμε το μίγμα ώστε να το γεμίσει έως 3/4. Το ψήνουμε 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr