Γιάννης Λουκάκος: Πατατοσαλάτα με βινεγκρέτ από μέλι και μουστάδα στο πι και φι
Για όσους βιάζονται, αλλά δεν κάνουν εκπτώσεις
ΥΛΙΚΑ
Για το πιάτο
• 250 γρ. πατάτες γαλλικές
• 15 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
• 15 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
• 20 γρ. ελιές Καλαμών, φιλέτο
• 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε διαγώνιες φέτες
• 2 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
• αλάτι
• πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα (για 500 γρ.)
• 100 γρ. ηλιέλαιο
• 180 γρ. ελαιόλαδο
• 60 γρ. ξύδι λευκό, μπαλσάμικο
• 20 γρ. μουστάρδα dijon
• 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
• 50 γρ. μέλι
• 50 γρ. νερό
• αλάτι
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πιάτο
Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση και αλατίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές. Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με τη με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα (για 500 γρ.)
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ αραιώνουμε με νερό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr