Δημήτρης Σκαρμούτσος: Βουτήματα βανίλιας με μέλι για τον καφέ 

Μια υγιεινή γλυκιά λιχουδιά

ΥΛΙΚΑ

50 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. μέλι

⅓ φλιτζ. μαύρη ζάχαρη

⅓ φλιτζ. αλεύρι απλό, κοσκινισμένο

½ κ.κ. υγρή βανίλια

ασπράδια 2 αβγών

¼ φλιτζ. φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο

¼ φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα, κομμένα σε μπαστουνάκια

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετούμε σε ένα μπολ το μέλι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε τα ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα.

Ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα μίγμα ομοιογενές. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το μίγμα και απλώνουμε φτιάχνοντας μικρούς κύκλους διαμέτρου 7 εκ. περίπου. Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr