Δημήτρης Σκαρμούτσος: Τάκος τόνου με μάνγκο για μια ζεστή μέρα

Μια ιδιαίτερη γεύση για αυτούς που τους αρέσουν οι πειραματισμοί 

ΥΛΙΚΑ

450 gr λευκός πικάντικος τόνος Αλοννήσου Alalunga σε ηλιέλαιο

8 tortillas καλαμποκιού 15 cm

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κόκκινα κρεμμύδια, μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένα

Αλάτι

1 κ.γ. καυτερή πάπρικα

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

1 ώριμο μάνγκο, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 αγγούρι μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 πιπεριά, κομμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε μικρά κυβάκια

2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάϊμ

1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Ανάψτε μια ψησταριά ή ζεστάνετε ένα τηγάνι τύπου γκριλιέρα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε σε σχετικά υψηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 8 λεπτά.

Προσθέτουμε τη πάπρικα και μαγειρεύουμε το μίγμα για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το ξύδι και μαγειρεύουμε το μίγμα για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα πιάτο.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατύουμε το μάνγκο, το αγγούρι, την πιπεριά, τον χυμό λάϊμ και τον κόλιανδρο και γαρνίρουμε με αλάτι.

Ψήνουμε τις tortillas για περίπου 10 δευτερόλεπτα μέχρι να ζεσταθούν και να μαλακώσουν. Τοποθετούμε τις tortillas τη μια πάνω στην άλλη και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστές.

Σπάμε τον τόνο σε κομμάτια και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε τη σάλτσα και τις tortillas και αφήνουμε τον καθένα να φτιάξει το δικό του τάκο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr