Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πεντανόστιμο fish burger που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό

Η απόλυτη street food εμπειρία... 

Υλικά

Για το fish burger

  • 2 ψωμάκια για burger

  • 1 μικρό κρεμμύδι

  • 2 αγγουράκια πίκλες και λίγη άλμη από το βάζο

  • 3 κ.σ. μαγιονέζα

  • 1 κ.σ. άνηθο

  • 2-3 σταγόνες Tabasco

  • Λίγες σταγόνες λεμόνι

  • Λίγα φύλλα σαλάτας iceberg

  • 2 σνίτσελ μπακαλιάρου

  • Για το σερβίρισμα

  • Τέταρτα λεμονιού

  • Τσιπς πατάτας

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το fish Burger

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες δαχτυλίδια.

Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, το αγγουράκι πίκλα κομμένο σε φέτες και την άλμη από τις πίκλες.

Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν τα κρεμμύδια για το fish burger.

Για την σάλτσα άνηθου

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το tabasco, το λεμόνι, τον άνηθο και λίγο αλάτι.

Ανακατεύουμε τα υλικά.

Για το μπέργκερ ψαριού

Κόβουμε το iceberg.

Χωρίζουμε τα ψωμάκια στη μέση.

Αλείφουμε εσωτερικά το ψωμί με την μαγιονέζα.

Δείτε αν θέλετε μαγιονέζα χωρίς αυγό ή μαγιονέζα με αβοκάντο.

Βάζουμε το iceberg ψιλοκομμένο, ακουμπάμε επάνω το τηγανισμένο ψάρι και βάζουμε κρεμμύδια και πίκλες.

Σκεπάζουμε το burger με το άλλο ψωμί.

Ομοίως ετοιμάζουμε και το άλλο.

Σερβίρουμε με τσιπς πατάτας και τέταρτα λεμονιού.

Το fish burger ταιριάζει πολύ και με τη σως ταρτάρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr