Δημήτρης Σκαρμούτσος: Κρεμ μπρουλέ με ελληνικό καφέ - Ένα τέλειο γλυκό

Πρέπει να την δοκιμάσετε αυτή την συνταγή! 

ΥΛΙΚΑ

3 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1/2 φλ. γάλα

1/3 φλ. ζάχαρη

1/2 φλ. ελληνικό καφέ έτοιμο σουρωμένο

4 αβγά

4 κρόκοι αυγών

1/2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΑΥΓΟ | ΓΑΛΑ | ΖΑΧΑΡΗ | ΚΑΦΕΣ | ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
2 Σε ένα μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι αναμειγνύουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και τον ελληνικό καφέ, έτοιμο σουρωμένο.
3 Τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά χωρίς να αφήσουμε το μίγμα να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
4 Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας συνέχεια στο ζεστό μίγμα. Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.
5 Γεμίζουμε 4 ατομικά φορμάκια (για κρεμ μπρουλέ ή καραμελέ) με το μίγμα και τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί. Ρίχνουμε νερό στο ταψί για να καλύψει εξωτερικά τις φόρμες μέχρι το μέσο.
6 Ψήνουμε για 35-45 λεπτά, ή μέχρι η κρέμα να έχει πήξει στο κέντρο. Αποσύρουμε τις φόρμες από το ταψί και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.
7 Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας ομοιόμορφα με την μαύρη ζάχαρη.
8 Βάζουμε τα φορμάκια κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά, ή μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να λιώνει. Προσέχουμε να μην καεί. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr