Γιάννης Λουκάκος: Πιπεριές γεμιστές με quinoa και σταφίδες - ένα νόστιμο, υγιεινό vegan γεύμα (βίντεο)

Αυτές οι γεμιστές πιπεριές δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι γνωρίζατε μέχρι τώρα!

ΥΛΙΚΑ

Για τις πιπεριές

  • 180 γρ. quinoa
  • 200 γρ. ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 10 γρ. κύμινο, τριμμένο
  • 150 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 30 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 70 γρ. φύλλα σπανάκι, κομμένο σε λωρίδες
  • 60 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 40 γρ. ελαιόλαδο, και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 5 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι
  • 4 πιπεριές κόκκινες, καθαρισμένες στο εσωτερικό

Για τη σάλτσα

  • 25 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. νερό
  • 5 γρ. σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 3 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις πιπεριές

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την quinoa και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στην quinoa, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις σταφίδες, το ψιλοκομμένο σπανάκι, τη φέτα, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.

Αν οι πιπεριές δεν μπορούν να σταθούν μόνες τους όρθιες, με προσοχή ισιώνουμε το κάτω μέρος τους, χωρίς να τρυπήσουμε το εσωτερικό της πιπεριάς. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα της quinoa και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο Βάζουμε τις πιπεριές όρθιες σε ένα ταψί (20 x 20 εκ.) και προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί γύρω από τις πιπεριές. Τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα (αν πάρουν χρώμα πολύ γρήγορα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο).

Για τη σάλτσα

Ενώ ψήνονται οι πιπεριές, ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπλέντερ και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Who is Who

 

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr