Γιάννης Λουκάκος: Μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο, κολοκύθι και σάλτσα γιαουρτιού - χορταστική & λαχταριστή

Μπορείτε να την απολαύσετε και ως κυρίως γεύμα

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη μακαρονοσαλάτα

  • 500 γρ. τριβελάκι ολικής άλεσης MISKO
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κοτόπουλο στήθος, φιλέτο, σε φέτες 1εκ.
  • 80 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. πιπεριά πράσινη κέρατο, κομμένη σε λεπτά στικς
  • 120 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτά στικς
  • 10 γρ. δυόσμος, τα φύλλα, χοντροκομμένα
  • 10 γρ. άνηθος, τα φύλλα, χοντροκομμένα
  • 60 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 30 γρ. μουστάρδα dijon
  • 30 γρ. σάλτσα Worcestershire
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. ξύδι βαλσάμικο
  • 10 γρ. αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μακαρονοσαλάτα

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά, βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από της οδηγίες της Misko, σουρώνουμε και κρυώνουμε σε κρύο νερό.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, και το τοποθετούμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει σκούρο καστανό χρώμα  και να έχει ψηθεί στο εσωτερικό του.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, το τοποθετούμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει άνετα τα βρασμένα ζυμαρικά προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά μεταξύ τους. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και  σερβίρουμε.

Who is Who

 Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr