Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει: Κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά - Ένα απόλυτα θρεπτικό & ελαφρύ κυρίως γεύμα ή σνακ

Γεμίστε με ό,τι λαχανικά επιθυμείτε!

Συστατικά

Για τις κρέπες

  • 2 αυγά, μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκο
  • 220 γρ. γάλα πλήρες
  • 100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο, για το τηγάνι

Για τη γέμιση

  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 καρότα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις κρέπες

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και χτυπάμε για 3-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα απαλό και λείο μείγμα.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη, και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε ½ κ.γ. ηλιέλαιο.
  4. Με μια βαθιά κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μέχρι να καλυφθεί ελαφρά ο πάτος του τηγανιού. 
  5. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια, με προσοχή, αναποδογυρίζουμε την κρέπα.
  6. Ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά. 
  7. Αφαιρούμε την κρέπα από το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.

Για τη γέμιση

  1. Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες πάχους 1 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. 
  3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε σε δόσεις τα λαχανικά για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές. 
  4. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και σοτάρουμε την επόμενη δόση. 
  5. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. 
  6. Απλώνουμε 1-2 κ.σ. από το γιαούρτι σε κάθε κρέπα και μοιράζουμε τα λαχανικά. 
  7. Σερβίρουμε.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr