Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Δείτε [πως φτιάχνει τα Banana muffins χωρίς ζάχαρη - Ένα σνακ με superfoods για τα παιδιά

Αυτά τα μικρά μπανάνα κέικ θα σου γίνουν συνήθεια.

Υλικά 

Για τα banana muffins

  • 3 πολύ ώριμες μέτριες μπανάνες

  • 200 ml γάλα βρώμης

  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

  • 1 κ.σ. σπόρους chia

  • 3 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο

  • 100 γρ. μέλι ή άλλο γλυκαντικό

  • 50 γρ. ηλιέλαιο ή φυτικό βούτυρο λιωμένο

  • 50 γρ. νιφάδες βρώμης

  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

  • 2 κ.γ. κοφτά baking powder

  • 1/3 κ.γ. σόδα μαγειρικής

  • 2 πρέζα/ες κανέλα

  • 1 πρέζα/ες αλάτι

  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Υγιεινά banana muffins

Για αυτά τα μικρά κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη, πρέπει οι μπανάνες να είναι πολύ ώριμες.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα βρώμης τον χυμό λεμονιού, τον αλεσμένο λιναρόσπορο και τους σπόρους τσία. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε τα υγρά υλικά στην άκρη, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις πολύ ώριμες μπανάνες και τις λιώνουμε με πιρούνι.

Προσθέτουμε το μέλι και το λάδι κι ανακατεύουμε να ενωθούν.

Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στην μπανάνα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι ολικής, το αλεύρι βρώμης (αλεσμένη βρώμη), το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.

Ανακατεύουμε το μείγμα banana muffins.

Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας αναδιπλώνοντας το μείγμα.

Ισομοιράζουμε σε 10 θήκες στρωμένες με χαρτάκια muffins.

Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τα 3/4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα.

Ψήνουμε για 20-23’ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η καρδιά τους.

Πριν βγάλουμε τα κεκάκια μπανάνας από τον φούρνο, ελέγχουμε αν ψήθηκαν μπήγοντας οδοντογλυφίδα στο κέντρο.

Πρέπει να βγει στεγνή από ζύμη.

Αφήνουμε τα banana muffins να σταθούν για 10-15’ και ξεφορμάρουμε.

Διατηρούνται σε αεροστεγές σκεύος, καλά σκεπασμένα, για πολλές ημέρες.

Μυστικά για μάφινς μπανάνας

Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες τόσο πιο δυνατό αρωμα και γλυκιά γεύση θα έχουν τα banana muffins.

Μπορείς να αντικαταστήσεις το μέλι με όποιο γλυκαντικό επιθυμείς.

Μπορείς αντί για αλεύρι βρώμης να βάλεις στο μείγμα νιφάδες βρώμης.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε ζωικό ή φυτικό γάλα επιθυμείς.

Μην τα παραψήνετε γιατί στεγνώνουν.

Πως να φτιάξω αλεύρι βρώμης;

Για να φτιάξουμε αλεύρι βρώμης, απλά αλέθουμε στο μπλέντερ νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν αλεύρι.

Το χρησιμοποιούμε σε συνταγές για κέικ, muffins, ψωμί ή σε οποιαδήποτε άλλη συνταγή περιέχει αλεύρι βρώμης.

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι.

Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας.

 Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το 2017 διακρίθηκε ως Πρόεδρος και Έδρα της Επιτροπής European Young Chef Award, Βαρκελώνη, Ισπανία, ενώ αργότερα βραβεύτηκε για την προσφορά της στον τομέα της Γαστρονομίας, UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αθήνα, Ελλάδα.

Το 2018 έλαβε το Restaurant 100 Βραβείο για το εστιατόριο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, Αθήνα Ελλάδα και την τιμητική Διάκριση για την Κοινωνική Προσφορά του εστιατόριου ΠΑΠΑΠΑΔΆΚΗΣ,UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αθήνα Ελλάδα.

Το 2019 διακρίθηκε ως Πρέσβειρα Γαστρονομίας Νοτίου Αιγαίου, Αθήνα Ελλάδα και ως Greek TopWomen Award από το Eirinika.gr.

Διαθέτει επίσης το δικό της κανάλι στο youtube Argiro Barbarigou με περισσότερους από 300 χιλιάδες συνδρομητές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr