Άκης Πετρετζίκης: Σήμερα το μενού έχει γεμιστούς Κολοκυθοανθούς - Δείτε πως θα τους πετύχετε

Θα σας ξετρελάνει αυτό το φαγητό! 

Συστατικά

1 κρεμμύδι

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

 

1 κολοκυθάκι

1 σκ. σκόρδο

1 καρότο

300 γρ. ρύζι γλασέ

200 γρ. νερό

500 γρ. ντομάτες, τριμμένες

αλάτι

πιπέρι

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

1/4 ματσάκι μαϊντανό

1 κ.σ. βασιλικό

1 κ.σ. δυόσμο

Για τη σύνθεση

30 κολοκυθοανθούς

50 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

400 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

θυμάρι

ρίγανη

λεμόνι

ελαιόλαδο

φέτα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το κολοκύθι σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για να θωρακιστεί.
  • Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-15 λεπτά να απορροφηθεί η υγρασία. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον βασιλικό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Αφαιρούμε το κεντρικό κοτσάνι από τους κολοκυθοανθούς και μοιράζουμε τη γέμιση. Τα κλείνουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει 30 γρ. ελαιόλαδο.
  • Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη τη βάση της κατσαρόλας και να είναι σφιχτά το ένα με το άλλο.
  • Προσθέτουμε 20 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το νερό και καλύπτουμε με ένα πιάτο για να μείνουν σταθερά κατά τη διάρκεια του βρασμού.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με θυμάρι, ρίγανη, φέτες λεμονιού, ελαιόλαδο και φέτα.

Who is who

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr