Σαλάτα με...πορτοκάλια ζουμερά έχετε φάει ποτέ; Θαυμάσια πρωτότυπη Κερκυραϊκή συνταγή, μας τη φτιάχνει ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης και θα σας ξετρελάνει!

Υλικά για μια σαλατιέρα



4-5 μεγάλα πορτοκάλια ζουμερά
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι,κοκκινοπίπερο

Ετοιμασία

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από το φλούδι τους κόβοντάς τα βαθιά να φανεί η σάρκα τους. Μετά τα κόβουμε σε κύβους. Τα βάζουμε σε μπολ. Σκορπάμε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Τα περιχύνουμε με λεμόνι και λάδι και με μπόλικο αλάτι και κ κοκκινοπίπερο. Απλή πλην πεντανόστιμη.

Και η...ιστορία της:

Ένας από τους άγγλους διοικητές της Κέρκυρας έφερε την πορτοκαλοκαλλιέργεια στο νησί. Οι Κερκυραίοι την εποχή εκείνη το χρησιμοποιούσαν ακόμη και στις σαλάτες τους. Έτσι λοιπόν προέκυψε τούτη η πεντανόστιμη πορτοκαλοσαλάτα που σερβίρεται με κρεμμύδι και μπόλικη πάπρικα σε σκόνη.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr