Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει φανταστική καρμπονάρα: Σε μια πεντανόστιμη, εύκολη εκδοχή, με μπέικον, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος ! (βίντεο)

Ελληνική καρμπονάρα!

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι, Νο6

  • 120 γρ. μπέικον, σε φέτες

  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 120 γρ. μανιτάρια, κομμένα, σε κονσέρβα

  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος light

  • 1 σκ. σκόρδο

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 

  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να βράσει. 

  • Ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 

  • Τοποθετούμε τις φέτες μπέικον σε μια επιφάνεια κοπής τη μία πάνω στην άλλη και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.  

  • Τοποθετούμε τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί. 

  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το μπέικον. (Αν το μπέικον έχει αρκετό λίπος δεν χρειάζεται το ελαιόλαδο.) 

  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. 

  • Προσθέτουμε ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου και την κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε. 

  • Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να πάρει μια βράση. (Δε θέλουμε να δέσει πολύ η σάλτσα σε αυτό το σημείο.) 

  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε στην άκρη το νερό. 

  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε. (Αν χρειαστεί περισσότερη υγρασία, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.) 

  • Βγάζουμε το σκόρδο και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 

  • Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

 

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr