Δημήτρης Σκαρμούτσος: Τάρτα μήλου με κρέμα - Γλυκιά απόλαυση!

Γλυκιά απογευματινή απόλαυση.

Υλικά

Για την τάρτα:

  • 1 πακέτο ζύμη για τάρτα
  • 30 γρ. βούτυρο, Royal
  • 40 γρ. ζάχαρη

 

Για την κρέμα:

  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο, Royal
  • 3 αυγά

 

Για τα μήλα:

  • 3 μήλα
  • χυμό λεμόνι
  • 30 γρ. βούτυρο, Royal
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • κανέλα
  • κόρν φλάουρ

Ευχαριστούμε το Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

Εκτέλεση

Για την τάρτα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Αλείφουμε με βούτυρο μια ταρτιέρα 26cm και απλώνουμε το φύλλο ζύμης κουρού.  
Πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα της ταρτιέρας και με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη που προεξέχει.  
Αλείφουμε με λίγο ακόμη βούτυρο όλη την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.  
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση της ζύμης σε διάφορα σημεία και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.  

 

Για την κρέμα:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη, την πούδρα αμυγδάλου, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα.  
Αφήνουμε για λίγο την κρέμα στην άκρη.  

 

Για τα μήλα:

 

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες λεπτές.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες μήλου και τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.  
Προσθέτουμε το βούτυρο, τη καστανή ζάχαρη, κανέλα, λίγο κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια.  
Αφαιρούμε τη μισοψημένη τάρτα από το φούρνο, ρίχνουμε την κρέμα και με προσοχή βάζουμε τα μήλα από πάνω.  
Επιστρέφουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά ακόμη.  
Αφήνουμε τη τάρτα μας να σταθεί και να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.  

 

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Από το 2010 ως το 2013, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.

Από το 2013 ως το 2014, παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.

Από το 2018, παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής Food n' Friends με τον κωμικό Ηλία Φουντούλη, στο ANT1. Από το 2020, παρουσιάζει την εκπομπή Γειτονιές στο Πιάτο στο ΑΝΤ1.

Το 2020, είχε τέσσερα εστιατόρια, και την υπηρεσία catering Δειπνοσοφιστήριον.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο dimitrisskarmoutsos.gr που θα σας συναρπάσουν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr