Αυτά είναι τα 9 φρούτα που «καίνε» το λίπος & βοηθούν στο αδυνάτισμα – Εντάξτε τα στην διατροφή σας! (φωτό)

Καιρός για φρουτοσαλάτα!

Τα φρούτα, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά, μάς χαρίζουν υγεία και ευεξία. Μπορούν, όμως, να ενισχύσουν και το κάψιμο λίπους και, τελικά, την απώλεια των περιττών κιλών; Ποια φρούτα φημίζονται για την ιδιότητά τους να μειώνουν το σωματικό λίπος;

Μερικά από αυτά τα φρούτα είναι τα ακόλουθα:

1. Το γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ περιέχει ελάχιστες θερμίδες και είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη C. Επιπλέον, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι απελευθερώνει σάκχαρα στην κυκλοφορία του αίματός μας πιο αργά, ελέγχοντας με τον τρόπο αυτό την επιθυμία μας για κατανάλωση υδατανθράκων και γενικότερα πιο ανθυγιεινών τροφών.

2. Τα μήλα

Και τα μήλα υποστηρίζουν την απώλεια βάρους και, μάλιστα, όταν τα μήλα καταναλώνονται ολόκληρα (και όχι ως χυμός), συμβάλλουν στη μείωση της όρεξης για φαγητό.

3. Τα μούρα

Τα μούρα είναι γνωστά για τη χαμηλή θερμιδική τους αξία, αλλά και για το αίσθημα κορεσμού που προσφέρουν.

4. Τα φρούτα του πάθους και τα φρούτα με κουκούτσι

Τα φρούτα του πάθους περιέχουν άφθονες ποσότητες φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη μας, μας βοηθούν να νιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και, συνεπώς, ελέγχουν την όρεξή μας και το βάρος μας.

Τα ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, βερύκοκα και κεράσια είναι μια καλή επιλογή εποχικού σνακ με χαμηλές θερμίδες, ενώ και οι αποξηραμένες μορφές π.χ. τα βερύκοκα και τα δαμάσκηνα διατίθενται όλο το χρόνο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική.

5. Τα ακτινίδια

Τα ακτινίδια έχουν επίσης χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, με αποτέλεσμα μικρότερες διακυμάνσεις σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, τα ακτινίδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι προάγουν την απώλεια βάρους και αυξάνουν την πληρότητα, ενώ βελτιώνουν και την υγεία του εντέρου.

6. Τα πεπόνια

Τα πεπόνια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο και αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, περιέχουν λίγες θερμίδες και υψηλό ποσοστό νερού.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τους τα καθιστούν ιδανικά για ενυδάτωση και απώλεια βάρους.

7. Τα πορτοκάλια

Όπως όλα τα εσπεριδοειδή, έτσι και τα πορτοκάλια είναι φτωχά σε θερμίδες, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και είναι πολύ χορταστικά, χάρη στις φυτικές ίνες τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η κατανάλωση ολόκληρων φρούτων, αντί των χυμών τους, συνδέεται με αυξημένο αίσθημα κορεσμού.

Επομένως, εάν επιθυμούμε να χάσουμε βάρος, προτιμάμε να καταναλώνουμε ολόκληρα τα πορτοκάλια παρά να πίνουμε τον χυμό τους.

Διαβάστε ακόμα: Πολλά και μικρά γεύματα ή λίγα και καλά; - Ποιος είναι ο αποδοτικότερος τρόπος να χάσετε κιλά & να μην τα ξανά πάρετε (φωτό)

8. Οι μπανάνες

Οι μπανάνες διαθέτουν περισσότερες θερμίδες συγκριτικά με πολλά άλλα φρούτα. Είναι, όμως, και πιο θρεπτικές, καθώς μάς προσφέρουν κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φυτικές ίνες, πολλά αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Β6 και C.

Επιπλέον, και οι μπανάνες χαρακτηρίζονται από χαμηλό έως μέτριο γλυκαιμικό δείκτη, στοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη ρύθμιση του βάρους μας.

9. Τα αβοκάντο

Παρά την υψηλή περιεκτικότητά τους σε θερμίδες και λιπαρά, τα αβοκάντο μπορούν να συνεισφέρουν στην την απώλεια βάρους.

Μελέτες, άλλωστε, έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να αυξήσει την αίσθηση πληρότητας, να μειώσει την όρεξη και να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης.

Τα αβοκάντο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο του βουτύρου ή της μαργαρίνης στο ψωμί και το τοστ ή σε σαλάτες, smoothies και σάλτσες.

Πηγή: Mefrontizo.gr

Διαβάστε ακόμα: Χάστε κιλά με λιποδιαλύτες - Ο ρόλος της καφεΐνης που δεν γνωρίζατε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ