Σοκαριστικό το βίντεο: Οδηγός φορτηγού κάνει προσπέραση και σκοτώνει 18 μαθητές – Νεκροί ο δάσκαλος και ο 19χρονος οδηγός

O 28χρονος οδηγός του φορτηγού προσπάθησε να προσπεράσει 15 οχήματα

Σοκ προκαλεί το βίντεο από το τραγικό δυστύχημα που είχε γίνει στη Νότιο Αφρική το 2022 και προκάλεσε τον θάνατο 18 μαθητών ηλικίας 5 εώς 12 ετών.

Οδηγός φορτηγού βάρους 55 τόνων πέφτει με όχημά του πάνω στο αυτοκίνητο που μετέφερε τα παιδιά στο σχολείο.

Στο βίντεο φαίνεται το φορτηγό που μετέφερε 34 τόνους άνθρακα να επιχειρεί προσπέραση 15 οχημάτων μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Στο ίδιο βίντεο φαίνεται ο 28χρονος οδηγός του να αποφεύγει αρχικά τα αυτοκίνητα που έρχονται, χωρίς, όμως, να καταφέρνει να κάνει το ίδιο με το αυτοκίνητο που μετέφερε 18 μαθητές.

 


Στο αυτοκίνητο με τους μαθητές επέβαινε ακόμα ο 28χρονος δάσκαλός τους και ο 19χρονος οδηγός του, οι οποίοι επίσης έχασαν τη ζωή τους από τη μετωπική σύγκρουση.

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο στον 28χρονο οδηγό του φορτηγού, Σιμπουίσο Σιγάγια, είχαν υποσχεθεί χρηματικό μπόνους αν καταφέρει να παραδώσει όσα περισσότερα φορτία μπορούσε σε μια ημέρα. Κατά τη δικογραφία το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην 16η συνεχόμενη διαδρομή του 28χρονου.

Ο 28χρονος φέρεται, επίσης, να είχε αφαιρέσει τις πινακίδες από το φορτηγό του προκειμένου να μην μπορεί να καταγραφεί από κάμερες κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr