Όλγα Κουρή-Καλλέργη, υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ στο eirinika: Το δημογραφικό μείζον θέμα - Ο πληθυσμός μειώνεται, γερνάει, η αντιμετώπιση χρειάζεται ενιαία στρατηγική

Το eirinika.gr φιλοξενεί στην ενότητα smart interviews την Όλγα Κουρή-Καλλέργη, υποψήφια Ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία

Χειρούργος μαιευτήρας - γυναικολόγος, η Όλγα Κουρή-Καλλέργη με καριέρα 32 ετών και εξειδίκευση στην Εμβρυομητρική Ιατρική, είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές.

Η υγεία και το δημογραφικό είναι στις προτεραιότητές της εφόσον εκλεγεί και τομείς που θα ήθελε να συμβάλει όπως λέει στη συνέντευξή της στο eirnika.gr

Να δούμε πρώτα τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τις απαντήσεις της:

  • Προέρχομαι από την κοινωνία και όχι από τον πολιτικό στίβο.
  • Η επί 32 χρόνια επαγγελματική μου πορεία μου επιτρέπει να γνωρίζω από πρώτο χέρι τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και ειδικότερα τις Ελληνίδες και τα νέα ζευγάρια.
  • Θα ήθελα να εργαστώ για θέματα υγείας και το δημογραφικό, το οποίο αποτελεί μείζον θέμα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. 
  • Οι απολαβές των Ευρωβουλευτών δεν ήταν το κίνητρό μου 
  • Μιλώ Ιταλικά, Γαλλικά και Αγγλικά.
  • Το όραμα για πραγματικά ενωμένη Ευρώπη έχει ατονήσει, γιατί μέχρι τώρα έχει εστιάσει στην οικονομική εμβάθυνση σε βάρος της πολιτικής.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Όλγα Κουρή-Καλλέργη στο eirnika.gr:

Γιατί να σας ψηφίσουμε να πάτε στην Ευρωβουλή; Ποια είναι τα κατάλληλα και ιδιαίτερα προσόντα που διαθέτετε για να σταθείτε εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα σε ένα πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον;

Είμαι χειρούργος μαιευτήρας - γυναικολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής της Ρώμης La Sapienza,   διδάκτωρ  την Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, με εξειδίκευση στην Εμβρυομητρική Ιατρική στο νοσοκομείο Winthrop του Πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης (NYU-USA). 

Προέρχομαι από την κοινωνία και όχι από τον πολιτικό στίβο. Λόγω της επί 32 χρόνια  επαγγελματικής μου πορείας γνωρίζω από πρώτο χέρι τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και ειδικότερα  τις Ελληνίδες και τα νέα ζευγάρια.

Ποιο τομέα είστε έτοιμος να υποστηρίξετε και να δουλέψετε καλύτερα αν εκλεγείτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Θα ήθελα να εργαστώ  για θέματα υγείας και το δημογραφικό, το οποίο αποτελεί μείζον θέμα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Σε όλη την Ευρώπη οι άνθρωποι ζουν περισσότερο και αποκτούν λιγότερα παιδία. Ο πληθυσμός της Ευρώπης μειώνεται και γερνάει και η αντιμετώπιση της χρειάζεται ενιαία στρατηγική αντιμετώπισης από τα Ευρωπαϊκά όργανα.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Έχετε επισκεφτεί ποτέ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο; Αν όχι, έχετε παρακολουθήσει ποτέ πως λειτουργεί ο θεσμός αυτός;

Έχω επισκεφθεί  αρκετές φορές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και γνωρίζω πως λειτουργεί.

Απαντήστε μου ειλικρινά ο υψηλός μισθός μέτρησε στην απόφαση σας να διεκδικήσετε την εκλογή σας;

Εχω εργαστεί και εξακολουθώ να εργάζομαι  σκληρά επί 32 χρόνια ως μαιευτήρας - γυναικολόγος και οι απολαβές των Ευρωβουλευτών δεν ήταν το κίνητρό μου για να θέσω υποψηφιότητα για το Ευρωκοινοβούλιο. Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων της χωράς μου.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Χειρίζεστε καλά τις ξένες γλώσσες για να μπορείτε να επικοινωνείτε με τους μελλοντικούς συναδέλφους σας;

Μιλώ Ιταλικά, Γαλλικά και Αγγλικά.

Είστε ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή ενοποίηση μέχρι σήμερα; Ποια είναι τα αγκάθια που δεν της επιτρέπουν να ολοκληρωθεί ώστε να γίνει ισχυρότερη η Ευρώπη;

Το όραμα για πραγματικά ενωμένη Ευρώπη έχει ατονήσει, γιατί μέχρι τώρα έχει εστιάσει στην οικονομική εμβάθυνση σε βάρος της πολιτικής. Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση και η πρόοδος της αποτελεί υπαρξιακή ανάγκη για την ίδια την Ευρώπη και ιδιαίτερα για τις μικρές χώρες της Ευρώπης, όπως η χώρα μας που βρίσκεται σε μια κρίσιμη και ασταθή γεωγραφική περιοχή στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Ποια είναι η Όλγα Κουρή-Καλλέργη

H Ολγα Κουρή-Καλλέργη MD, διδάκτωρ της Ιατρικής ΕΚΠΑ, γεννήθηκε στην Κέρκυρα, οπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Αποφοίτησε από την Ιατρική της Ρώμης La Sapienza με άριστα.

Ειδικεύθηκε στην Μαιευτική και Xειρουργική Γυναικολογία στο Πανεπιστήμιο Τor Vergata. Εξειδικεύθηκε στην Εμβρυομητρική Ιατρική και τις εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου στο νοσοκομείο Winthrop του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU - USA).

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια ως ομιλήτρια και έχει έντονη παρουσία στην επιστημονική αρθρογραφία.

Έχει βραβευθεί για την πολυετή κοινωνική προσφορά της και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Axion Hellas.

Γνωρίζει  Ιταλικά, Γαλλικά και Αγγλικά.

Είναι παντρεμένη με τον Καθηγητή Χειρουργικής Χάρη Ιωαννίδη και έχει ένα γιο, τον Κωνσταντίνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ