Η αντιγήρανση ξεκινά από την κουζίνα: Αυτές οι τροφές συμβάλλουν στην φυσική παραγωγή κολλαγόνου – Μην τις παραλείπετε (φωτό)

Εντάξτε τες στην διατροφή σας!

Το κολλαγόνο συνδέεται άμεσα με την νεότητα, αυτό είναι γνωστό. 

Επίσης γνωστό είναι ότι όσο μεγαλώνουμε αυτή η πρωτεΐνη εγκαταλείπει τον οργανισμό μας και πρέπει να «παλέψουμε» για να την ανακτήσουμε…

Με το πέρασμα του χρόνου, ωστόσο, ο οργανισμός καταλήγει να παράγει φυσικά όλο και μικρότερες ποσότητες κολλαγόνου, με τα συμπληρώματα αυτού να γίνονται εξαιρετικά δημοφιλή.

Η ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα πρωτεΐνης που καταναλώνεις, όπως επίσης και από τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά, τα οποία θα πρέπει να συμπεριλάβεις στην διατροφή σου για φυσικά υγιεί μαλλιά, νύχια, δόντια, επιδερμίδα, οστά:

Αυτά τα τρόφιμα συμπεριλαμβάνουν τα παραπάνω συστατικά

  • Βιταμίνη C: πιπεριές (κάθε χρώματος), παπάγια, μπρόκολο, φράουλες, γκρέιπφρουτ, λαχανάκια Βρυξελλών, ανανάς, ακτινίδιο, αρακάς
  • Βιταμίνη Α: αυγό (κυρίως ο κρόκος), συκώτι βοδινό ή αρνιού, γαλακτοκομικά προϊόντα, λιπαρά ψάρια (σαρδέλα, σολομός, σκουμπρί, πέστροφα), βούτυρο, γλυκοπατάτα, σπανάκι, καρότο
  • Ψευδάργυρος: στρείδια, μοσχάρι, ρεβίθια, κόκκινα φασόλια, κοτόπουλο, κάσιους, κινόα, βρώμη, μπρόκολο, ηλιόσποροι
  • Χαλκός: συκώτι βοδινό, αστακός, σπανάκι, kale, σέσκουλα, μαύρη σοκολάτα, στρείδια, αμύγδαλα, κάσιους
  • Πυρίτιο: μπανάνες, καστανό ρύζι, φακές, σπανάκι, kale, δημητριακά, πράσινα φασόλια

    Διαβάστε ακόμα: Θέλετε να φαίνεστε πιο φρέσκες και νέες; - Αυτοί είναι οι 4 τρόποι να «επιβραδύνετε» τον χρόνο (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ