Ο Γιάννης Λουκάκος μας φτιάχνει: Κέικ μήλου με σταφίδες και παγωτό καραμέλα - Κάθε μπουκιά και απόλαυση !

Φανταστικό!

Υλικά

Για το κέικ

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 470 γρ. μήλο πράσινο, καθαρισμένο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 280 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 2 γρ. κανέλα σκόνη
  • 75 γρ. σταφίδα ξανθιά
  • 480 γρ. αμύγδαλα, αποφλοιωμένα
  • 10 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αβγά
  • 145 γρ. μέλι

Για την επικάλυψη και το ψήσιμο

  • 250 γρ. μήλο πράσινο, χωρίς κουκούτσια, κομμένο στο μαντολίνο
  • 50 γρ. αμύγδαλο, χοντροκομμένο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • βούτυρο και αλεύρι για την προετοιμασία της φόρμας

Για το πιάτο

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για το κέικ

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τα μήλα και τα μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν έντονο, χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τα 50 γρ. από τη ζάχαρη, την κανέλα και τις σταφίδες και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε το μείγμα σ' ένα πιάτο, για να κρυώσει.

  • Αλέθουμε στο πολυμηχάνημα τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα, το τζίντζερ και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  • Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το μέλι, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να γίνει σαν κρέμα και τέλος, ρίχνουμε το μείγμα του αμυγδάλου.

  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα μήλου και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Για την επικάλυψη και το ψήσιμο

  • Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στην προετοιμασμένη φόρμα.

  • Στρώνουμε τα μήλα ομοιόμορφα στην επιφάνεια της ζύμης. Από πάνω πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Για το πιάτο

  • Σερβίρουμε το κέικ με παγωτό και σάλτσα καραμέλας.

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ