Ιδού πώς καθαρίζουμε το καρπούζι - Το κόβετε εύκολα σε φέτες - Το σερβίρετε όμορφα στους φίλους & την οικογένειά σας!

Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο!

Το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο!

Μπορεί όμως το καθάρισμά του να σας αποτρέπει από το να το αγοράσετε!

Δείτε 3 διαφορετικούς τρόπους ώστε να το κόβετε εύκολα σε φέτες και να το σερβίρετε στους φίλους και την οικογένειά σας!

Ο Άκης Πετρετζίκης είναι πάντα εδώ για να μας δίνει τα κατάλληλα tips. 

 

 

Διαβάστε προσεκτικά:

1ος τρόπος:

  • Κόβουμε το καρπούζι στη μέση (όχι από τις άκρες) και κρατάμε το μισό με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω.
  • Ξεφλουδίζουμε με ένα μαχαίρι φροντίζοντας να μείνει μόνο το κόκκινο μέρος του καρπουζιού.
  • Κόβουμε σε φέτες το καρπούζι κάθετα και οριζόντια για να έχουμε λωρίδες από καρπούζι.
  • Τοποθετούμε από πάνω ένα μπολ στην ίδια διάμετρο και καλύπτουμε το καρπούζι. Αναποδογυρίζουμε το μπολ και σερβίρουμε.

2ος τρόπος:

  • Κόβουμε το καρπούζι τη μέση από τις άκρες.
  • Τοποθετούμε το μισό σε ένα ξύλο κοπής με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω.
  • Τοποθετούμε 18 καλαμάκια για σουβλάκια σε τρεις ευθείες.
  • Κόβουμε με ένα μαχαίρι, παράλληλα με τα ξυλάκια, οριζόντια και κάθετα.
  • Τραβάμε κάθε καλαμάκι για να βγάλουμε ένα τριγωνικό κομμάτι.

3ος τρόπος:

  • Κόβουμε το καρπούζι στη μέση (όχι από τις άκρες) και κρατάμε το μισό με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω.
  • Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες. Με ένα μαχαίρι χωρίζουμε τη φλούδα από τη σάρκα.
  • Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια και σερβίρουμε. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr