Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή του Mister Tiramisu που πέθανε πριν από κάποιες μέρες – Την πρωτοδημιούργησε στα 70s σε ένα ιταλικό εστιατόριο (φωτό & βίντεο)
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης «έδινε» μακροχρόνια μάχη με απροσδιόριστη ασθένεια.
Ο «Βασιλιάς» του αγαπημένου Τιραμισού, ο Roberto Linguanotto πέθανε την Κυριακής στην ηλικία 81 ετών, καθώς έδινε μια μακροχρόνια μάχη με μια απροσδιόριστη ασθένεια.
Ο διάσημος ζαχαροπλάστης που όλοι αγαπούσαν, παρόλο που ήταν αρκετά συγκρατημένος και ντροπαλός έφτιαξε άθελα του το υπέροχο αυτό επιδόρπιο.
Στις αρχές του 70 εργαζόταν στο Le Beccherie, ένα διάσημο εστιατόριο στο Τρεβίζο της βόρειας Ιταλίας και εκεί ο Linguanotto έριξε κατά λάθος μασκαρπόνε σε ένα μπολ με ζάχαρη και αυγά.
Στην συνέχεια ο Linguanotto τελειοποίησε τη συνταγή του επιδορπίου με γεύση καφέ με τη βοήθεια της Alba di Pillo-Campeol, συζύγου του ιδιοκτήτη του Le Beccherie, Ado Campeol.
Εκείνη ήταν που πρόσθεσε αργότερα σαβαγιάρ εμποτισμένα σε καφέ εσπρέσο στο γλυκό.
Συνεπώς η αυθεντική συνταγή του Roberto Linguanotto αποτελείται από έξι συστατικά – αυγά, σαβαγιάρ, ζάχαρη, μασκαρπόνε, καφέ και κακάο -, το επιδόρπιο βαφτίστηκε αρχικά «Tirame Sù», ένα όνομα που μεταφράζεται σε «ανέβασέ με».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr