Συγκλονίζει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου που είχε χαθεί στην Κωνσταντινούπολη: «Κοιμόμουν στο γρασίδι» - Πως τον εντόπισαν, η παρατηρητικότητα του ταξιτζή (βίντεο)

Δακρυσμένοι, αλλά και χαρούμενοι ο γιος και η εγγονή του 78χρονου που είχε εξαφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη

Περιπλανιόταν για 7 ημέρες στην Κωνσταντινούπολη ο 78χρονος συνταξιούχος από τα Σέρβια Κοζάνης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, τον αναζητούσε η εγγονή και ο γιός του, όμως, το είχε και τον αναγνώρισε έναν ταξιτζής.

Παρά την πολυήμερη ταλαιπωρία, ο 78χρονος είναι καλά στην υγεία κοιμόταν στο γρασίδι σε πάρκα, ενώ αποκάλυψε ότι καθημερινά μιλούσε με αστυνομικούς, όμως δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγε και δεν έδιναν σημασία.

Με δάκρυα χαρά βρέθηκε πάλι στις αγκαλιές των δικών του ανθρώπων.

«Κοιμόμουν στο γρασίδι… Δυσκολευόμουν να συνεννοηθώ, λόγω γλώσσας…», περιγράφει. «Πήγαινα και έδινα το παρών κάθε μέρα σε ένα αστυνομικό τμήμα ή σε έναν αστυνομικό που ήταν έξω, από αυτούς που γυρνούσαν στην πόλη. Δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε», είπε χαρούμενος που βρήκε τους δικούς του ανθρώπους.



Τον εντόπισε οδηγός ταξί

Όπως περιέγραψε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου νωρίτερα την Παρασκευή, τον κ. Δημήτρη τον αναγνώρισε κάποιος οδηγός ταξί, ο οποίος τον πήγε σε κάποιο καφέ και από το καφέ πήραν τηλέφωνο στο ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Κούτρας χαρακτήρισε τη συνεργασία με την τουρκική αστυνομία «όχι απλώς άψογη, αλλά περισσότερο από άψογη», γιατί, όπως σημείωσε: «παρακολουθούσαμε τα βήματα του κυρίου Παπαδημητρίου διαρκώς, αλλά ήταν η φυσική του κατάσταση τόσο καλή που δεν μπορούσαμε να τον φτάσουμε και να φτάσουμε σε ένα σημείο να δούμε πού πραγματικά τέλειωνε την ημέρα του».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ