Tριφαλλία: 78χρονος με τρία πέη δώρισε για έρευνα το σώμα του - Το 2020 γεννήθηκε μωρό με την ίδια πάθηση (βίντεο)

H τριφαλλία, είναι μια σπάνια πάθηση όπου ένας άνδρας γεννιέται με τρία πέη, λόγω ανωμαλιών στα γονίδια

Μία απίστευτη περίπτωση «τριφαλλίας» βλέπει το φως της δημοσιότητας και αφορά έναν άνδρα από το Μπέρμιγχαμ, ο οποίος γεννήθηκε με τρία πέη.

Είναι μόλις ο δεύτερος άνθρωπος παγκοσμίως που αποδεδειγμένα έχει αυτήν την παραμόρφωση, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ένας 78χρονος άνδρας που πέθανε, έπασχε από τη σπάνια πάθηση της τριφαλλίας, δηλαδή είχε τρία πέη, δώρισε το σώμα του στην επιστήμη και συγκεκριμένα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μόνο το ένα από τα τρία πέη είναι λειτουργικό, σύμφωνα με τους γιατρούς που δημοσίευσαν την εξαιρετικά σπάνια περίπτωση «τριφαλλίας» σε ιατρικό περιοδικό. Τα άλλα δύο μικρότερα πέη ήταν προσκολλημένα μέσα στο δέρμα του σάκου του όσχεου.

«Το κύριο και το δευτερεύον πέος μοιράζονταν την ουρήθρα, ενώ το τρίτο και μικρότερο δεν είχε ολοκληρωμένη δομή», έγραψαν οι επιστήμονες, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν αυτό πέρασε απαρατήρητο σε αυτή την περίπτωση».

Το μωρό με τα τρία πέη

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η δεύτερη καταγεγραμμένη περίπτωση στον κόσμο, καθώς η πρώτη αφορά ένα αγοράκι από το Ιράκ που γεννήθηκε το 2020 με τρία μόρια.

 

Επίσης, σημείωσαν ότι ο άνδρας έπασχε από τριφαλλία, δηλαδή μια σπάνια πάθηση -ακόμα περισσότερο από τη διφαλλία- όπου ένας άνδρας γεννιέται με τρία πέη, λόγω ανωμαλιών στα γονίδια που επηρεάζουν τους υποδοχείς των ανδρογόνων.

Στην περίπτωσή του λοιπόν, ο γεννητικός κόνδυλος μπορεί να είχε τριπλασιαστεί, με αποτέλεσμα η ουρήθρα να αναπτυχθεί στο δευτερεύον πέος. Όταν αυτό το πέος δεν αναπτύχθηκε, η ουρήθρα άλλαξε πορεία και αναπτύχθηκε στο πρωτογενές πέος, ενώ το τριτογενές πέος είναι ένα υπόλειμμα του τριπλασιασμένου γεννητικού κονδύλου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr